ZZPfact handleiding
Schakel Donker/Licht/Automatisch Schakel Donker/Licht/Automatisch Schakel Donker/Licht/Automatisch Terug naar homepage

Facturen/Offertes

In de module Facturen/Offertes kun je al de facturen en offertes van jouw bedrijf beheren. Als je klaar bent met het toevoegen van je klanten, producten, diensten en betaalrekeningen kun je van start met het maken van je eerste offerte of factuur.

Het toevoegen van klanten, producten, diensten en betaalrekeningen is overigens niet perse nodig, als je een factuur offerte wilt maken. Het maakt het leven wel makkelijker doordat je niet steeds dezelfde gegevens hoeft in te voeren in je factuur of offerte.

Factuur, offerte, herinnering of herhaalfactuur

In het programma ZZPfact maak je offertes (aanbiedingen aan je klanten) in dezelfde module als die waar je facturen maakt. Maak je een Factuur / Offerte aan, dan kun je bij het afdrukken of mailen kiezen hoe deze er uit moet zien: Als factuur of als offerte. In beide gevallen worden de specifieke gegevens getoond voor het specifieke type document. Op een offerte staat bijvoorbeeld geen betaalrekening maar wel een mogelijkheid om een handtekening door de klant te laten zetten (die kun je ook verwijderen). Op de factuur staat weer een betaaltermijn en andere factuur gerelateerde zaken. Het wisselen tussen een factuur en offerte is je gemakkelijk gemaakt in ZZPfact. In het vervolgen van de secties leggen we uit hoe je facturen, offertes, herinneringen en herhaalfacturen kunt maken.

module-menu-facturen-offertes

Om naar de Facturen/Offertes-module te gaan klik je op de “Facturen/Offertes” icon in het modulemenu.

Lees verder over het beheren van je facturen, offertes, herinneringen en herhaalfacturen in de volgende hoofdstukken: