ZZPfact handleiding
Schakel Donker/Licht/Automatisch Schakel Donker/Licht/Automatisch Schakel Donker/Licht/Automatisch Terug naar homepage

Factuurlayouts

In de module Factuurlayouts kun je de layout van je facturen en offertes beheren. Als je start met het ZZPfact factuurprogramma zal er 1 layout beschikbaar zijn met de naam “Standaardlayout”.

Wat is een factuurlayout?

Een factuurlayout bevat het ontwerp van jouw facturen en offertes. Er is in vastgelegd hoe jouw factuur en offerte er uit moet zien. Bijvoorbeeld, welk lettertype er wordt gebruikt, waar het logo is geplaatst en nog veel meer. Ook is er vastgelegd welke teksten er moeten worden gebruikt op de factuur en in de mails naar je klant. Je kunt er als laatste ook de betalingstermijn terugvinden.

De kracht van het ZZPfact factuurprogramma is dat je jouw facturen en offertes helemaal naar je eigen wensen aan kunt passen. Er zijn tal van opties beschikbaar in de Factuur/Offerte Layoutdesigner die je terug kunt vinden in de factuurlayout editor. Zo kun je van simpel teksten verplaatsen tot extra afbeeldingen en zelfs streepjescodes en grafieken toevoegen. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

De factuurlayout wordt gebruikt als je een offerte, factuur of herinnering opslaat als PDF, afdrukt met je printer of per mail verstuurd.

Meerdere factuurlayouts

In het ZZPfact factuurprogramma is het mogelijk een onbeperkt aantal factuurlayouts aan te maken. Dat zul je niet altijd nodig hebben. In specifiek gevallen is het handig om meerder factuurlayouts beschikbaar te hebben.

Hieronder een opsomming:

  • Je wilt je offerte er heel anders uit laten zien dan je factuur.
  • Je hebt meerdere handelsnamen binnen je bedrijf, voor elk wil je een eigen factuurlayout gebruiken.
  • Je hanteert verschillende betalingstermijnen. Voor elke termijn gebruik je een andere factuurlayout met bijbehorende teksten.
  • In een specifieke periode wil je een andere factuurlayout gebruiken voor de facturen naar je klant dan de rest van de tijd.

factuurlayouts-modulemenu

Om naar de Factuurlayoutsmodule te gaan klik je op de “Factuurlayouts” icon in het modulemenu.

Lees alles over Factuurlayouts: